Rolnagels blank 2.1x38mm (8.400 st.)

NoorMa Trading
Ring
Blank
Afm.: 2.1 x 38 mm
€ 27,12 32,82 (incl. BTW)

Op voorraad

Indien u vragen heeft over dit of een ander product kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Contact opnemen

Details

Rolnagels blank ring 2.1x38mm
De beste kwaliteit voor professioneel gebruik!

Uit welke onderdelen bestaat een coilnagel?
De ringnagel / rolnagel bestaat uit vier belangrijke elementen. De combinatie van deze elementen bepaalt veelal voor welke hechttoepassing de ringnagels / rolnagels gebruikt kunnen worden.
De hoofd onderdelen van een ringnagel / rolnagel zijn:

-De afwerking van de nagel.
-De punt van de nagel.
-De schacht van de nagel.
-De kop van de nagel.

De afwerking van de ringnagel
Er zijn verschillende afwerkingen die van toepassing kunnen zijn op ring nagels. De nagels kunnen voorzien zijn van bijvoorbeeld een laag cement, gegalvaniseerd, aluminium of roestvrij staal. Elke eigenschap heeft zijn eigen toepassing.

De punt van de ringnagel
De waarde van een punt op een rolnagel wordt vaak onderschat. Deze punt voorkomt dat het hout niet breekt of deze helpt om te buigen wanneer deze in de ondergrond geslagen wordt.

De schacht van de ringnagel
De schacht van de rolnagel is het deel dat zo goed als alle hechtkracht levert. Het hecht apparaat forceert de schacht van de rolnagel tussen de houtvezels waar de houtvezels weer tegen de schacht aan drukken. De druk maakt het lastig om de rolnagels uit de ondergrond te trekken. Naast  coilnagels bestaan er ook nog gladde, spiraalvormige en geschroefde nagels.

De kop van de ringnagel
Dit is het gedeelde waar u met de hamer op slaat. Bij het gebruik van een tacker is dit het gedeelte waar de slagpen van het apparaat op slaat.
De kop van de ringnagel is rond, afgeknepen of excentrisch. De grootte van de kop is afhankelijk van de diameter van de schacht van de spijker. Alle rolnagels hebben een ronde kop.

Hoe kies ik de juiste ringnagel uit?
Allereerst is het belangrijk om te weten waar u de rolnagel voor gaat gebruiken. Ringnagels worden veelal gebruikt voor de reparatie en productie van kisten, pallets, kratten, hekken, frames ed.
Andere soorten nagels worden ook veel gebruikt voor prefab, timmerwerk, en wandpanelen. Voor deze toepassingen worden voornamelijk asfaltnagels gebruikt.

Daarnaast is het ook van belang in welke omgeving de ringnagels gebruikt gaan worden. Gaat u buiten een schuur bouwen? Dan kunt u het beste een RVS coilnagel nemen. RVS nagels zijn verkrijgbaar in 2 uitvoering: draad gelast en plastic gebonden. Het kan bij draad gelaste rolnagels voorkomen dat er een stukje koper aan de ringnagel blijft zitten. Indien u dit liever niet heeft adviseren wij RVS nagels op plastic band. Gegalvaniseerde coilnagels kunnen ook buiten gebruikt worden. Uiteindelijk zullen de gegalvaniseerde rolnagels wel gaan roesten maar het is een goedkopere oplossing als RVS nagels.

Technische specificaties:
Artikelnr.: 403001
Lengte: 38 mm
Diameter: 2.1 mm
Hoek: 15/16
Materiaal:  Staal
Ring / Glad: Ring
Plastic / Draad: Draad
Nagels per rol: 350
Conisch / Vlak: Vlak
Verpakking: 8.400 stuks
Gewicht: 10 kg
Verpakking afm.: 31x25x35 cm